Barcode scan software van WinCe naar Android

Transitie van WinCe naar Android

Sinds 2009 ontwikkelen wij mobiele scan oplossingen voor magazijnen en winkels. Deze software was altijd bestemd voor WinCe apparaten. Bij WinCe apparaten moet je denken aan scan apparaten zoals de Skorpio’s, de memors en de lynx scanners, van datalogic.

Deze mobiele oplossingen zijn destijds ontwikkelt met hetzelfde design als ons ERP. Vorig jaar heeft de ERP een mooi nieuw design gekregen. Met daarbij de naderende de End of Life van WinCe (2023) en de toenemende populariteit van Android, brak voor ons het juiste moment aan om ook de transitie van de scan software in gang te zetten.

Meer hardware-matige keuzes

Dit najaar gaan wij aan de slag met de overgang naar Android, gepaard met een nieuw design. Voor deze overgang hebben we een overzicht gemaakt met de te verrichten werkzaamheden en de mogelijkheden die daar uit ontstaan. Deze zijn hieronder schematisch weergegeven.

Al met al boren we met deze overgang een aantal leuke nieuw mogelijkheden aan. Zo kunnen er product afbeeldingen getoond gaan worden in de scansoftware. En komen er mogelijkheden zoals polsscanning en picken door middel van spraak ondersteuning binnen ‘handbereik’. Wat het picken toch nog een stuk efficiënter maakt.

Software-matige mogelijkheden

Bij de transitie naar Android, hebben we er ook voor gekozen om de winkel en magazijn functies te integreren. Het aanbod per scanner kan daardoor veel uitgebreider worden. Met al deze module opties in één omgeving kunnen we je altijd voorzien van de gewenste functie.

*In het algemeen wordt de hele stabiliteit van de MSG SCAN software naar een hoger niveau getild.

MSG SCAN

Zitten er gevolgen aan deze transitie, voor mij als klant?

Nee, de software op huidige WinCe apparaten blijft gewoon draaien. Wanneer WinCe echt end of life gaat, zal je als klant geforceerd worden om uiteindelijk toch over te gaan. Dus alleen wanneer je te lang blijft wachten met overgaan levert het je mogelijk problemen op. Bij alle nieuwe aanvragen gaan wij, per 2021, dus werken met de nieuwe scanners en nieuwe software. Wanneer een ‘oud’ apparaat niet meer werkt zetten we daar geen oude meer voor terug maar zetten we automatisch de transitie in gang. Maakt dit artikel je nieuwsgierig? Of is er iets onduidelijk?  Neem eens contact op, we vertellen je er graag meer over.

Meer weten?