Hoe ziet de opbouw van jouw product data eruit?

Data imports, exports & verrijkingen

Of alle product data in eigen beheer?

Soms, heel soms, kun je de draad m.b.t. jouw product data wel eens kwijt raken. Waar komt een stuk data vandaan en waarom ziet de data eruit zoals die eruit ziet. De meest optimale manier is om je verantwoordelijkheid te pakken, de kaders te bepalen en een complete data set te realiseren, waarvan jij weet wat er in staat. Zodat je de controle krijgt en weet waar je op stuurt.

Maar laat jij data verrijken vanuit meerdere systemen en databases en verstuur je het via verschillende services van het ene systeem naar het andere? Dan raden wij je aan om het volgende artikel daarover eens te lezen! Hier kom je wat meer te weten over de wereld van datastromen.

Iedereen kiest voor zijn eigen manier van product data onderhoud

  • Leveranciers gegevens gebruiken
 
  • Import vanuit EZ base naar MSG ERP.
 
  • Classificatie beheer in MSG ERP
 
  • Beheer in Excel
 
  • PIM Systeem ‘aanschaffen’
 
  • Beheren in ‘Shop’ zelf via een CMS, zoals het MSG CMS of bijvoorbeeld WordPress, Magento of Woocommerce.

Kies voor één methode

Wat je in ieder geval moet doen is één methode kiezen en maak er werk van. Met aanvullende tools zoals EZ base of een PIM systeem kun je je een hoop gemak verschaffen. Maar dat kan het ook moeilijker maken, want hoe goed is de data kwaliteit uit het gekozen systeem? En dan nog ontkom je er niet aan om de puntjes op de i te zetten, door echt met de data aan het werk te gaan. Daarnaast kan een ‘slim’ Excel bestand ook nog steeds wonderen verrichten, waarin je een duidelijke standaard moet hanteren die uiteindelijk zorgt voor consistentie en gemak en welke in te lezen is in MSG ERP. 
 

‘Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de stamgegevens van artikelen uit het PIM gedeelte van MSG ERP te halen, deze daar te beheren en voor alle verschillende online shops gebruik te maken van het MSG CMS. Zodat je per shop gericht teksten kunt schrijven’ 

Wat daarbij in alle gevallen belangrijk is

  1. Weet je hoe de data eruit ziet in de databron, bijvoorbeeld in de MSG ERP, voordat je deze online gaat gebruiken?
  2. Heb je een controle document? Waaraan je productdata zou moeten voldoen, en wanneer je wat controleert? Want waar stuur je anders op

Doel: Optimaliseren Datastroom van de databron tot je online oplossing

Een voorbeeld van EZ base boomstructuur van de product data

MSG ez base kenmerken - product data opbouw - technisch

Duidelijk toch?

De route van productdata, van simpel naar complex en weer terug

De route van product data kan heel eenvoudig en simpel, maar ook enorm complex en met veel haken en ogen zijn omdat je bijvoorbeeld gebruik wil maken van ‘gemak’ door data te gebruiken vanuit allerlei databases. Dus waar kies je voor? De keuze is aan jou. 

Ons advies kies in ieder geval voor één methode en houd je daar aan!

MSG PIM

Meer weten over product data flows binnen software suites?