Digital Development
Wanneer je start vanuit de juiste principes, dan helpt je dat bij het bereiken van een succesvolle digitale oplossing. Voor de ontwikkelingen van onze digitale oplossingen, in feite van al onze software oplossingen, verbinden wij ons aan het digital development principe.
De basisprincipes van dit model staan wat ons betreft garant voor een succesvolle realisatie. Uiteraard heb je daarvoor wel een deskundig en ervaren team nodig, dat deze basisprincipes kan toepassen en de betekenis daarvan begrijpt. Daarbij is de definitie van succesvol uitermate belangrijk. Het opleveren van een werkende digitale oplossing is één, het realiseren van een digitale oplossing die aansluit op de behoefte is een tweede.
Digital Development principe: In woorden & afbeeldingen
Het digital development principe bestaat uit 9 standpunten. Deze standpunten worden hieronder door middel van een afbeelding getoond. Eén voor één nemen we de standpunten even kort met je door, van linksboven naar rechtsonder.
Design with the user: Dat lijkt ons kort gezegd een logisch onderdeel. Wanneer de eindgebruiker van de software niet betrokken wordt in het proces, ben je er eigenlijk nooit zeker van of de oplossing die je gaat realiseren ook daadwerkelijk aansluit bij de behoeftes van de gebruiker.
Understand the existing ecosystem: Hoe vaak komen we het niet tegen: ‘ik wil graag deze optie, deze optie is ook een goede toevoeging en ow ja dit is ook een gave functie’. Maar waarom denk jij dan dat deze functies en opties een meerwaarde zijn? Niet dat we denken dat je geen goede ideeën hebt, nee, maar durf ze goed tegen het licht te houden, voordat je stappen maakt. Laten we ze samen eens rustig doornemen en laten we (nog) eens goed beoordelen of dit ook daadwerkelijk bij je huidige software landschap past of beter gezegd hoe we het gaan laten samenwerken met je huidige software landschap. Je kunt niet zomaar ‘leuke’ / ‘goede’ / ‘nieuwe’ functies aanboren die niet samenwerken met de rest van je softwarelandschap, dan zal de meerwaarde uiteindelijk tegen vallen.
Design for scale: Het zou zonde zijn als blijkt dat je digitale oplossing succesvol blijkt te zijn, maar je het succes daarvan niet kunt verwerken. Hou daarom altijd rekening met groei- of verbredingsmogelijkheden. Aan een vork zitten immers drie uiteindes en aan een saté prikker maar één of beter gezegd, wil je dat de digitale oplossing meer doelen voor je vervult, ben daar dan op voorbereid.
Build for sustainability: Gebruik software tools waar ‘toekomstmuziek’ in zit. Met uitgerangeerde platforms raak je vanzelf achter op. Daarom maken wij gebruik van vooruitstrevende tools, waarover je onder aan deze pagina meer kunt lezen.
Be Data Driven: Wanneer je het voor elkaar krijgt om veel van je processen gedigitaliseerd te laten verlopen, dan creëer je de mogelijkheid om daarvan de data op te slaan en op basis van die data kun je gaan sturen.
Use Open Standards, Open data, Open source and Open Innovation: Door gebruik te maken van open source mogelijkheden kun je van een grote community aan gebruikers leren. Hoe meer inzichten, des te groter de kans dat iemand anders een bepaald probleem al eens is tegen gekomen. Je hoeft niet altijd zelf het wiel uit te vinden, als je kunt zoeken in een gedigitaliseerde ‘vergaarbak’ van kennis, kunde en ervaring.
Reuse and Improve: Stap voor stap ontwikkelen aan iets nieuws / beters / anders. Wanneer je reeds ontwikkelde principes hergebruikt, dan ontwikkel je het bestaande verder naar een volgend/hoger niveau.
Address Privacy & Security: Welke data verzamelen we? Hoe is deze data verzameld? Waar gebruiken we de data voor? Waar slaan we de data op? En is het data die gedeeld mag worden?
Be collaborative: Samenwerken, het delen van kennis in de vorm van informatie, inzichten, strategieën en bronnen. Om deze kennis vervolgens te delen binnen projecten, organisaties wellicht hele sectoren voor verbetering op het vlak van efficiëntie en impact.
Evalueer je mogelijkheden, creëer onbewust meer opties & realiseer de juiste digitale oplossing voor je bedrijf.
Wanneer je vertrekt vanuit een brede invalshoek voor de realisatie van je digitale oplossing, dan is de kans groot dat je nieuwe mogelijkheden ontdekt. Vertrek je vanuit een bepaald standpunt of gedachte, dan kunnen mooie oplossingen zomaar aan je voorbijgaan. Vandaar dat wij graag vanuit een brede invalshoek vertrekken om op basis van de juiste pijlers de juiste digitale oplossing voor je te kunnen realiseren.
Is het vertrek vanuit een bepaald standpunt terecht, dan sluiten wij ons daar volledig bij aan. Op basis van kennis en ervaring stellen we je alleen een aantal kritische vragen om extra validiteit te geven aan de origine van het idee. Twee weten meer dan een en zo kunnen we ervoor zorgen dat we samen goed kunnen starten.
De daadwerkelijk realisatie
Dat je vandaag de dag meerdere tools nodig hebt voor de realisatie van een digitale oplossing, is eerder standaard dan afwijkend. Er is een wereld aan software standaarden en het is wel de bedoeling om jouw software oplossing op ieder platform geruisloos te kunnen laten draaien. Om dat voor elkaar te krijgen met de juiste functionaliteiten en een bijpassend design en om aansluiting te vinden op de behoeftes van de gebruikers, heb je verschillende tools nodig. En niet alleen verschillende tools, maar ook de juiste principes die je moet volgen om van een digitale oplossing een succes maken.
Het ontwikkelen van alleen een oplossing is niet voldoende. Het is daarnaast van belang dat deze aansluit op de multidisciplinaire doelstellingen. Wat willen we daar eigenlijk mee zeggen? Je stapt niet zomaar over naar een goede digitale oplossing door alleen te kijken naar de bedrijfsresultaten die je wil behalen. Je ontkomt er namelijk niet aan dat alle afdelingen, partijen & klanten die de oplossing gaan gebruiken daarover ook hun zegje willen en kunnen doen. En om aan al deze wensen, behoeftes en maatstaven te kunnen voldoen, gebruiken we de volgende tools, met elk hun eigen doel binnen het geheel.
'Doel van de tool'
Angular is leidend
Angular – Is een open source Front-end Framework gebaseerd op Typescripting. En Typescripting is een programmeertaal die ontwikkeld is door Microsoft, wat eigenlijk weer een strikte superset van Javascript is. Volg je het nog?
Om het niet ingewikkelder te maken: Wij gebruiken Angular voor de realisatie van onze Front-end. Angular is een tool uit de keuken van Google.